Afspraak maken? Bel 0318 456 294

Geschiedenis

De oprichter van ons loonbedrijf was Jan Rap. Hij was boer in Harskamp aan de Westenengerdijk 39, de plek waar ons huidige loonbedrijf nog steeds gevestigd is.

In de jaren '60 van de vorige eeuw is hij naast zijn werk op de boerderij begonnen met loonwerk. Dit loonwerk was vooral argrarisch van aard.

Door de toenemende hoeveelheid werk en de daarbijbehorende hoeveelheid uren die hij moest maken, besloot hij personeel aan te nemen om al het aangeboden werk klaar te kunnen maken. Doordat er niet jaarrond werk was in het agrarische werk, ging Jan ook grondwerkzaamheden verrichten. Daardoor kwamen er naast de trekkers met bijbehorende landbouwmachines ook kranen en shovels naar zijn bedrijf in Harskamp. Toen later de mestwetgeving ging spelen werd hier op ingespeeld door ook mesttransport te gaan verrichten. Deze drie bedrijfstakken voeren we vandaag de dag nog met alle liefde en toeweiding uit.

Toen de twee zoons van Jan, Roef en Leo, van school kwamen zijn zij ook gaan werken in het bedrijf van hun vader.

Na verloop van jaren vond Jan het een goed plan om zijn zoons mede-eigenaar van het bedrijf te maken. Daardoor werd het loonbedrijf van Jan in 1994 een maatschap. Het bedrijf kreeg een nieuwe naam, Loonbedrijf J. Rap en Zn. VOF.

In 2001 is Jan Rap uit de maatschap gestapt. Van stoppen met werken wilde hij echter niet weten waardoor hij nog elke dag op het loonbedrijf te vinden was om daar de nodige hand- en spandiensten te verrichten. Dit heeft hij gedaan tot hij de leeftijd van 70 jaar mocht bereiken.

Roef Rap gaf aan dat hij eigenlijk van zijn hobby zijn dagelijks werk wilde maken. Daarom is hij uit de VOF gestapt en een wegmotorenonderhoudsbedrijf begonnen.

Het bedrijf is daarom een BV geworden en kreeg zijn huidige naam,

Loonbedrijf L. Rap BV.

Fotos